Tipy na bielkovinové vianočné cukrovinky
Hľadáte novú inšpiráciu na netradičné a nutrične prospešné sladkosti? Potom vám prinášame exkluzívne recepty na vianočné sladkosti od našich ambasádorov.
11 min
Vanilkové proteínové rožky od Terezy Tůmovej
Zloženie: 1:
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu 100% WHEY PROTEIN
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
- 100 g mandľovej múky
- 60 g kokosového oleja
- 1 veľké vajce (alebo 2 menšie)
- pol čajovej lyžičky citrónovej kôry
- práškový cukor na obalenie
Postup:
V miske zmiešame špaldovú a mandľovú múku, vanilkový proteín a premiešame. Pridáme citrónovú kôru, vanilkovú arómu, rozpustený olej a vajce. Vypracujeme cesto, ktorým naplníme formičky. Vložte do predhriatej rúry na 170 stupňov na približne 10 minút.
Perníčky v čokoláde
Ingrediencie:
- 60 g strúhaného kokosu
- 20 g masla
- 30 g jemného tvarohu na kocky
- 1 PL medu
- 1 PL rumovej esencie
- arašidové maslo na plnenie Arašidové maslo DENUTS CREAM**
- sušienky
Postup:
Všetko okrem arašidového masla spracujte na cesto na plnenie foriem na úle. V strede urobte otvor, naplňte ho arašidovým maslom a zlepte piškótami.
Vianočné bielkovinové drobky od Veroniky Dimitrovej
Crinkles alebo zámerne popraskané sušienky, ktoré chutia ako koláčiky! Neznie to ako sen? Nehovoriac o tom, ako budú vyzerať na vianočnom stole. Ale okrem práškového cukru, v ktorom sú pred pečením obalené, aby vynikol ich popraskaný efekt, v nich nenájdete žiadny iný cukor. Len veľa čokoládovej chuti!
Zloženie:
- 50 g Proteínové palacinky s čokoládou
- 30 g Iso Whey prozero proteín čokoládová príchuť brownies
- 50 g horkej čokolády
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 50 g kakaa
- 5 g prášku do pečiva
- 50 g hladkej múky
- práškový cukor
Postup:
V miske zmiešame všetky suché prísady, rozpustíme čokoládu s maslom, pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Ak sa príliš lepí, môžeme ho na chvíľu odložiť do chladničky a medzitým predhriať rúru na 190 °C. Z cesta vytvarujeme guľky a dobre ich obalíme v práškovom cukre. Sušienky pečieme asi 8 minút. Cesto sa počas pečenia krásne roztiahne a popraská.
Slané karamelové proteínové kúsky od Veroniky Dimitrovej
Ťažko nájdete jednoduchší a rýchlejší recept ako tieto vianočné proteínové guľôčky s príchuťou slaného karamelu. A pokojne si môžete urobiť aj dve dávky. Je ťažké im odolať!
Ingrediencie:
- 100 g sušených datlí bez kôstok
- 30 g Iso Whey Prozero proteínová príchuť slaný karamel
- 30 g škorice
- 40 g mletých ovsených vločiek
- 2 PL Proteínový krém z diét slaný karamel
- škorica na ozdobu
Návod na použitie:
Datle zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút odpočívať. V mixéri rozmixujte ovsené vločky, pridajte datle, proteín, škoricu a dve plné lyžice orechového masla a mixujte, kým nezískate hladkú zmes. Túto zmes vložte na chvíľu do chladničky, stačí 10 minút, bude sa vám ľahšie formovať do guľôčok. Nakoniec ich obaľte v škorici. Mňam!!
Kokosové guľôčky
Zloženie: Kokosové orechy, kokosové orechy, kokosové orechy, kokosové orechy:
- 100 g sušeného strúhaného kokosu
- 30 g 100% srvátkového proteínu bielej kokosovej čokolády
- 200 g sušeného kokosového mlieka
- 50 g zmäknutého masla
- ak sa cesto rozpadne, stačí pridať kvapku kokosového mlieka
- celé olúpané mandle
- kokos na obalenie
Postup:
Najprv zmiešajte suchú zmes, t. j. sušené kokosové mlieko, strúhaný kokos a proteín. Potom do zmesi pridajte zmäknuté maslo a vypracujte cesto. Na každú guľôčku stačí len toľko cesta, aby sa v ňom skryli mandle. Potom guľôčku obalíme v kokose.
Vianočná kokosová rolka plná bielkovín
Zloženie: 1:
- 30 g 100% srvátkového proteínu koláčikov
- 10 g kakaa
- 3 vajcia
- 250 g tvarohu vo vaničke
- kokos
- 30 g 100% Whey Protein kokosu biela čokoláda alebo sladidlo (med, cukor atď.)
Postup:
V miske vyšľahajte bielky na tuhý sneh a vmiešajte žĺtky, kakao a proteín s príchuťou brownie. Zmes rozotrieme na papier na pečenie na plechu a vložíme do rúry pri teplote 180 °C na približne 10 min. V druhej miske zmiešajte tvaroh s proteínom alebo sladidlom a kokosom, môžete pridať aj kúsky ovocia. Zmes rozotrieme na upečený korpus, zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke.
Proteínový tvarohový koláč od Valérie Slapnik
Zloženie: 1:
Spodná vrstva: 1:
- Zloženie: 120 g ovsených vločiek
- 120 ml mandľového mlieka
- 6 g prášku do pečiva
Vrchná vrstva:
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky Protein Puding vanilka s 1,5 dcl vody
- 2 vaječné bielky
- rum podľa chuti
Postup:
Zmiešajte všetky prísady zo spodnej vrstvy a vymiešajte ich do hladka (aby držali). Cesto vtlačte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Podobne zmiešame všetky prísady z vrchnej vrstvy a rozotrieme ich na už vytvorenú spodnú vrstvu. Predhrejte rúru na 160 °C a pečte približne 40 minút.
Peanut butter cookies by Valeria Slapnik
Ingrediencie:
- 2/3 šálky kokosového cukru
- 30 g 100% srvátkového proteínu vanilka
- 2 vajcia
- 1 šálka DENUTS CREAM arašidové maslo
Postup:
Všetky prísady zmiešajte do hladkej konzistencie (na cesto na sušienky). Vytvarujte z neho guľôčky. Rukami ich naklepeme a vytvoríme sušienky hrubé asi 0,5 cm. Pečieme asi 10 minút.
Čokoládovo-mandľové fitness sušienky od Natálie Myslíkovej
Zloženie: 1:
Cesto na približne 25 kusov
- 100 g mandlí
- 150 g ovsených vločiek
- 100 g banánu
- 10 g kakaa
- 20 g Iso Whey Prozero proteínových čokoládových koláčikov
- 50 g masla
- na náplň použite svoje obľúbené orechové maslo do nátierky, ja som použila Denuts Cream White Brownie od spoločnosti Nutrend
- na polevu jednu vysokopercentnú čokoládu
Postup:
Ovos a mandle rozmixujte na múku. Potom ich zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte kolieska. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 °C približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme obľúbeným orechovým maslom/krémom. Na polevu použite rozpustenú čokoládu a niekoľko mandlí a nechajte stuhnúť v chladničke.
Plnené lasagne
Laskonky:
- 100 ml vaječných bielkov
- 30 g kokosového proteínu s bielou čokoládou 100% WHEY PROTEIN
- 40 g kokosu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Stévia podľa chuti
Náplň:
- 100 ml vody
- 1 ks pudingu
- 40 g arašidového masla DENUTS CREAM arašidové maslo
- Stévia podľa chuti
- 250 g tvarohu
poleva:
Mliečna, horká čokoláda
Postup:
Laskonky:
Najprv vyšľahajte bielky na sneh. Zmiešajte proteín a kokos a vmiešajte ich do bielkov osladených stéviou. Cesto vložte do vrecka a na plechu vytvarujte ovály v tvare laskoniek. Laskonky pečieme 30 minút pri teplote 150 stupňov.
Náplň:
Puding rozmiešame vo vode a uvaríme. Puding môžeme uvariť aj v mikrovlnnej rúre. Zmes zohrievajte v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty, po každej minúte šľahajte a proces opakujte, kým zmes nezhustne. Do uvareného pudingu pridajte arašidové maslo a tvaroh a oslaďte stéviou. Nechajte vychladnúť. Upečené lieskové oriešky naplníme pudingom a polejeme polevou. Necháme vychladnúť a podávame.
Pole:
Kocky čokolády vhodíme do trochy horúceho mlieka a miešame, kým čokoláda nezmäkne.